Het effect van gemetalliseerde binnenzonwering

Gemetalliseerde raambekleding is voorzien van een zeer dun laagje aluminium aan de buitenzijde van de stof. Het grootste deel van de zonnestraling wordt door deze gemetalliseerde laag naar buiten gereflecteerd, rechtstreeks terug door de beglazing. Daarmee beperk je de warmteopbouw sterk en blijft het op warme dagen binnen tot wel 5 graden koeler. Dat is niet alleen een stuk aangenamer verblijven, het scheelt ook aanzienlijk in energieverbruik voor de airco.

In de winter heeft gemetalliseerde zonwering een sterk isolerende werking. De aluminium laag zorgt voor extra isolatie, waardoor het warmteverlies in de winter zoveel mogelijk wordt beperkt. Je geniet langer van de warmte, waardoor je flink op je stookkosten bespaart. Dat is niet alleen fijn voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

  Speel video

   

  Infographic effect gemetalliseerd textiel.jpg

  Wetenschappelijk onderzoek onderstreept de effectiviteit van binnenzonwering

  In de dagelijkse praktijk wordt buitenzonwering doorgaans als de beste optie en het meest effectief beschouwd, maar gaat die stelling vandaag de dag nog steeds op? Het antwoord daarop is kort maar krachtig: neen. In diverse wetenschappelijke onderzoeken wordt namelijk aangetoond dat binnenzonwering met een slimme besturing effectiever kan zijn. Ook in de nieuwste BENG-eisen wordt de effectiviteit van functionele binnenzonwering onderschreven.

  Het laatste decennium is er een enorme ontwikkeling geweest op het gebied van glas en binnenzonwering. Een zorgvuldig geselecteerde combinatie hiervan kan net zo efficiënt zijn als buitenzonwering. De meest efficiënte oplossing voor een optimaal binnenklimaat zit in een combinatie van het gebruik van zeer selectieve glascoatings met een lage reflectie met een sterk reflecterende binnenzonwering. Dat betreffende scherm bestaat uit een gealuminiseerde voorzijde die meer dan 70% van de zonnestraling min of meer onafhankelijk van de kleur van de achterzijde kan reflecteren. Bij triple glas kan deze combinatie van coatings en interne zonwering zelfs meer dan 85% van de zonnewarmtebelasting verminderen. Bovendien wordt in dit geval nog meer dan 60% van het daglicht doorgelaten. Ook werkt de binnenzonwering als een uitstekende bescherming tegen schittering en kan het warmteverlies met ongeveer 10% worden verminderd. Door de aluminium laag zorgt de binnenzonwering voor een goed zicht naar buiten. En tot slot: vergeleken met buitenzonwering hoeft binnenzonwering voor het functionele aspect geen PVC te bevatten, dit maakt een rolgordijn 100% recyclebaar.

  De positieve effecten van Kvadrat Verosol

  Geen hinderlijke schittering

  Geen hinderlijke schittering – een uitstekend zicht op je scherm

  Duurzaam

  Duurzaam – verminderde CO2-uitstoot

  Koel tijdens het zomers

  Koel tijdens hete zomers – het doek reflecteert warmte, waardoor het binnen koel blijft

  Privacy en uitzicht

  Privacy en uitzicht – prachtig uitzicht zonder in te leveren op privacy

  Vind een specialist in de buurt

  Onze dealers verzorgen graag advies op maat en zorgen ervoor dat jij de perfecte Kvadrat Verosol zonwering vindt.

  Vind een dealer in de buurt