"Het is direct minder warm in de woonkamer"

John Kessels woont samen met zijn vrouw Victorine in een opvallend appartementengebouw in Eindhoven. Het vele glas biedt een prachtig uitzicht, maar goede binnenzonwering is onmisbaar. Het echtpaar koos bewust voor Kvadrat Verosol. “Je merkt het effect direct."

Klantervaring

Familie Kessels

Binnenzonwering:

  • Multi rolgordijn QS83
  • Standaard rolgordijn QS60

Textiel:

  • SilverScreen 203

Na tien jaar uitsluitend in het Zuid-Franse Juan-Les-Pins te hebben gewoond, hebben John Kessels en zijn vrouw sinds enkele maanden ook weer een huis in Nederland. “Het is een beetje de omgekeerde wereld”, zegt de gepensioneerde marketingdirecteur. “Eindhoven is ons pied-á-terre. We wonen natuurlijk heerlijk in Frankrijk, maar gezien onze leeftijd wordt de behoefte om in Nederland te zijn steeds groter. We willen regelmatig onze kinderen en kleinkinderen zien. Daarom hebben we besloten om dit appartement te kopen. Het is zo’n fijne plek dat we waarschijnlijk wel wat vaker naar Nederland zullen komen.”

Speels

Hun appartement is onderdeel van het ‘mooiste gebouw van Eindhoven’ – een predicaat dat de Vestedatoren kreeg tijdens een verkiezing van het Eindhovens Dagblad. De ellipsvormige toren is van binnen net zo bijzonder als van buiten. Dankzij de vele ramen van vloer tot plafond biedt het appartement volgens Kessels een ‘prachtig uitzicht van 300 graden’. “We kijken op de binnenstad van Eindhoven: drie kerken, de winkelcentra Piazza Center en Heuvel, de Witte Dame, maar ook veel groen. Als het helder weer is, zien we de toren van Tilburg.”

Transparant en zonwerend

Negen ramen van een meter breed op het zuiden, dat vereist goede binnenzonwering, weet Kessels. “De zon staat van elf uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds op de gevel. Dan kan het binnenshuis erg warm worden. Daarom zijn we op zoek gegaan naar goede binnenzonwering. We hebben ons uitgebreid laten voorlichten en kwamen zo bij Kvadrat Verosol terecht. In de Ambiance zonweringswinkel in Eindhoven hadden ze een handig presentatiemeubel van Kvadrat Verosol waar je echt een goede indruk kreeg van wat mogelijk was aan kleuren en transparantie van de binnenzonwering. Volgens de dealer was Kvadrat Verosol SilverScreen de beste keuze voor ons appartement, vanwege de zonwerende kwaliteiten en de transparantie van het doek. Dat is een goed advies gebleken. Op het moment dat de zon fel op de gevel staat, doen we de zonwering naar beneden en merken we direct het effect. Het wordt minder warm in de woonkamer.”

Stijlvol interieur

“Het mooie van Kvadrat Verosol is dat het doek transparant is. Het weert de stralingswarmte, maar je kunt er ook nog steeds doorheen kijken. Daardoor zijn we niet afgesloten van de buitenwereld als we de binnenzonwering naar beneden hebben. Dat vonden wij ook belangrijk.” Kessels is blij met de bewuste keuze voor Kvadrat Verosol. “Wij zijn nogal met interieur bezig en denken goed na voordat we dingen aanschaffen. In het appartement ligt bijvoorbeeld een zwarte Chinese basaltvloer. Daar heb je rekening mee te houden als je het huis gaat inrichten. Ook raambekleding is een belangrijk onderdeel van het interieur, vinden wij. Afgezien van de technische werking past Kvadrat Verosol ook wat kleur en stijl betreft bij ons appartement. De vormgeving, de luxe uitstraling en de afwerking deden de rest.”