“We hebben nu volop privacy”

Zonwering, uitzicht en privacy. De Vario plissé die Marian en Freek Simons voor hun huis kochten, biedt het allemaal. Bovendien past de binnenzonwering ook nog eens mooi in hun interieur. “We hebben bewust voor rood gekozen.”

Familie Simons

Locatie:

Oldenzaal, Nederland

Binnenzonwering:

  • Vario plissé P71

Textiel:

  • Originals 878

Terwijl Marian Simons binnen in de keuken bezig is, houdt ze een oogje op de kinderen die buiten spelen. Samen met haar man Freek en hun kinderen Florian en Jolyn woont ze in een twee-onder-een-kap-woning, midden in een woonwijk. “We wonen hier heerlijk.” Het grote raam in de keuken is op het zuiden georiënteerd. Zonder zonwering kan het binnen volgens Simons behoorlijk warm worden. “We hadden vroeger buitenzonwering voor het raam hangen. Maar ik vind het niet zo fraai, zeker als het ouder is en gaat verweren. Gelukkig hebben we nu geen buitenzonwering meer nodig. Dat scheelt ook weer geld.”

Stijlvolle oplossing

Binnen hangt namelijk sinds een paar maanden een Vario plissé van Kvadrat Verosol met een ondoorzichtig doek. Simons: “Omdat het om de zuidgevel gaat, hebben we met opzet gekozen voor de gemetalliseerde Originals binnenzonwering van Kvadrat Verosol. In de winkel werd ons verteld dat dit de warmte van de zon tegenhoudt. Nu we het een tijdje gebruiken, kunnen we rustig zeggen dat het werkt. Zelfs als de zon fel schijnt en we de zonwering naar beneden hebben, blijft het binnen lekker koel.” Het stel twijfelde nog of het een Vario plissé of een rolgordijn van Kvadrat Verosol moest worden. “Ik ben toch blij dat we voor de Vario plissé hebben gekozen” zegt Simons. De uitstraling is wat zachter dan van een rolgordijn. De Vario plissé past ook goed bij de rest van onze inrichting, die vrij strak is. Omdat we neutrale kleuren in huis hebben, kozen we met opzet voor een rode stof. Dat geeft direct wat meer kleur in huis. De binnenzonwering is daardoor echt een toevoeging op ons interieur geworden.”

Privacy door Vario

De gekozen Vario plissé doet volgens Simons meer dan alleen de warmte tegenhouden. “Omdat we midden in de woonwijk wonen, lopen er regelmatig mensen langs ons keukenraam. We hadden eerst plastic folie op de ramen geplakt, zodat niemand naar binnen kon kijken. Maar de Vario plissé is een veel mooiere – stijlvollere – oplossing. Het staat erg mooi en, als we willen, kan niemand naar binnen kijken. Het mooie van de Vario plissé is dat we kunnen variëren. We kunnen de binnenzonwering tot halverwege het raam laten zakken. Er komt dan toch veel daglicht binnen. De inkijk is beperkt, maar ik kan wel mooi Florian op straat zien spelen. Als de zon schijnt, laten we de plisségordijnen helemaal zakken. Dan blijft het koel in huis.”

Dicht doek

De Vario plissé biedt ook ’s avonds volop privacy, zegt Simons. “We hebben natuurlijk liever niet dat mensen op straat alles bij ons in huis kunnen zien. Dankzij het dichte doek gebeurt dat ook niet. Als we dat naar beneden laten, ziet niemand ons binnen zitten.” In de zomer bevalt de Vario plissé van Kvadrat Verosol goed voor warmtewering. Voor de koude winterdagen heeft het gemetalliseerde doek nóg een voordeel: de isolerende werking. “Dat heeft ons ook positief verrast” zegt Simons. “We hebben echt minder snel de kachel aan gedaan en dat is ook nog eens prettig voor de portemonnee!”