"Het scheelt enorm in de stookkosten"

Dineke en Wouter Vrielink wonen midden in het groen, op het terrein van hun vakantiepark de Bremstruik. Voor hun huis hebben ze binnenzonwering gekozen die privacy biedt en tegelijk het mooie uitzicht naar buiten behoudt. “De ideale oplossing”.

Familie Vrielink

Locatie:

Ruurlo, Nederland

Binnenzonwering:

  • Twin plissé P72

Textiel:

  • Originals 816
  • VeroCell 426

Midden in het coulisselandschap van de Achterhoek ligt het park van Dineke en Wouter Vrielink. Met 50 vaste staanplaatsen, twee luxe villa’s en twee chalets wellicht een kleine camping, maar wel eentje met een uniek karakter. De gasten hebben uitzicht op een glooiende omgeving waarin bos wordt afgewisseld met weilanden. “Je hebt hier echt idyllische doorkijkjes” zegt Dineke Vrielink. “Zelf ben ik geboren in Groningen. Daar is het vlak en wijds, hier is het heel bosrijk. Ik ben inmiddels helemaal aan dit landschap verknocht geraakt. Op het park proberen we het buitengevoel door te zetten, dus geen aangeharkt terrein en geen verharde wegen. Het is alsof je in de natuur kampeert.”

Privacy

Hun eigen huis staat op het vakantiepark. Midden in het groen, maar ook midden tussen de vakantiegasten. Voor de grote ramen van hun woonkamer ging het echtpaar een paar jaar geleden op zoek naar binnenzonwering. Hun wens: voldoende privacy, maar ook uitzicht naar buiten. Vrielink: “We wonen mooi landelijk in een oase van groen, dat willen we natuurlijk niet missen.” Ze kozen daarom bewust voor een Twin plissé van Kvadrat Verosol met een combinatie van een ultratransparant en een VeroCell doek. ‘De ideale oplossing’ volgens Vrielink. “We kunnen zelf kiezen welk doek we naar beneden laten. Voor overdag is dat het ultratransparante doek. Daarmee krijgen we volop daglicht binnen en tegelijk kunnen mensen niet bij ons naar binnen kijken. Ja, we hadden ook voor vitrages kunnen kiezen. Maar daar hou ik niet van, die zijn me te oubollig. De Twin plissé geeft het effect van een heel lichte vitrage, maar de uitstraling is veel strakker en meer van deze tijd. Bovendien is het uitzicht veel beter dan bij een vitrage. Omdat het doek van de Twin plissé gemetalliseerd is, kunnen we perfect naar buiten kijken.” ’s Avonds gaat het VeroCell doek naar beneden. Vrielink: “Het wordt hier behoorlijk donker. Als binnen de lichten aan zijn, heb je geen privacy meer. Dan is het juist weer fijn om de ramen helemaal af te kunnen sluiten. Dat kan met het VeroCell doek. Er gaan geen koordjes doorheen, zodat er helemaal geen licht binnen komt. Zo hebben we een binnenzonwering die voor zowel overdag als ’s avonds geschikt is. Super.”

Houtkachel

Nog een voordeel van het VeroCell doek: de isolerende werking. Door de honingraatstructuur ontstaat er in de binnenzonwering een luchtlaagje dat de warmte binnenhoudt. Vrielink: “Wij hebben een houtkachel in combinatie met centrale verwarming. Als we de VeroCell naar beneden hebben gedaan, blijft de warmte goed binnen. Dat scheelt enorm in de stookkosten.”

“VeroCell met zijn zachte uitstraling past hier heel goed”

Met een huis midden in het groen, kan de inrichting niet anders dan landelijk zijn. Kvadrat Verosol past hier perfect bij, vindt Vrielink. “Sommige mensen vinden zulke binnenzonwering alleen geschikt voor een strak interieur. Maar vooral de VeroCell met zijn zachte uitstraling en zachte kleuren past hier heel goed. De binnenzonwering heeft dezelfde kleur als de muren. Dat straalt veel rust uit”.