Een duurzame oplossing tegen de zon en de bizarre Australische weersomstandigheden

De Barangaroo Tower 3 wordt beschouwd als hét gebouw van Australië . Met 168 meter hoogte en 39 niveaus biedt Tower 3 de ultieme, flexibele en moderne werkruimten. De verbluffende glazen gevel vereiste een duurzame oplossing tegen de zon en de invloed hiervan op de temperatuur in het gebouw tijdens de barre Australische weersomstandigheden.

Barangaroo Tower 3

Architect/Ontwerper:

Rogers Stirk Harbour & Partners en Lendlease

Locatie:

Sydney, Australië

Opening:

2010

Textiel:

  • SilverScreen 205

Het gebouw

De Barangaroo-torens zijn ontworpen door het architectenbureau Rogers Stirk Harbor & Partners en Lendlease in 2010. Barangaroo, gelegen in het hart van de haven van Sydney, is het belangrijkste commerciële centrum van Australië voor de regio Azië-Stille Oceaan. Bangaroo Tower 3 behaalde als eerste in Australië de nieuwe maatstaf voor duurzame bouwmaterialen; de hoogste groene ster-rating van de Green Building Council of Australia (CBCA). 'Doorgaans vereisen bouwprojecten meer dan één beoordelingsronde om een Green Star-beoordeling te behalen'. Echter, Barangaroo Tower 3 had het geluk deze prijs te ontvangen bij de eerste beoordeling op de International Tower Sydney (ITS) (Barangaroo South, 2017).

De uitdaging

Zware weersomstandigheden en bovendien de intensiteit van de Australische zon zullen dit gebouw beïnvloeden. Het gebouw bestaat uit 39 verdiepingen met glazen gevel op alle niveaus. Dit vormt een uitdaging met betrekking tot kamertemperatuur en energie-efficiëntie.

De oplossing

Conform de bekroonde Green Star-rating moest Tower 3 deze duurzame handeling voortzetten voor de rest van de voltooiing van de etappe van dit gebouw. Om aan deze norm te voldoen, werd het Silverscreen 4% van Kvadrat Verosol gespecificeerd. Silverscreen 4% biedt hoge zonnereflectie en bereikt een indrukwekkende 76% - 78% reflectie buiten. Dit maakt het zeer duurzaam, vlamvertragend en zeer energiezuinig.

Gekozen producten