Een oase van rust

Modular Circle House is het hoofdkantoor van D4 ApS, een Deens softwarebedrijf, gelegen in Hillerød, Denemarken.

Modular Circular House

Architect/Ontwerper:

Prisme Architects

Locatie:

Hillerød, Denemarken

Opening:

2021

Binnenzonwering:

  • Kvadrat Shade Minimal Bracket L

Textiel:

  • Silvretta

Het gebouw

Modular Circle House is ontworpen rond een concept dat aansluit bij het lokale landschap en klimaat en is geïnspireerd door wind en licht. De architectuur omlijst de omliggende natuur en laat de steeds veranderende omstandigheden de sfeer binnen bepalen, waar sociaal inclusieve, akoestisch geoptimaliseerde open ruimtes concentratie en kalmte ondersteunen.

De wens

Door de op het zuiden gerichte ramen komt het gehele jaar veel zonlicht binnen dat zorgt voor verblinding op beeldschermen. Hiervoor moest een goede oplossing gevonden worden. De wens van de architect was hierbij dat de raambekleding ook een centrale rol speelt bij het creëren van een sfeervolle en stimulerende maar toch rustige ruimtes.

De oplossing

De rolgordijnoplossing van Kvadrat Shade in combinatie met het gemetalliseerde textiel Silvretta zorgt voor een verblindingsvrije werkplek. Naast visueel comfort verbeteren de rolgordijnen ook het thermische comfort in het gebouw. Bovendien blijft het uitzicht naar buiten toe gehouden, wat het daglichtritme benadrukt en toegang blijft geven tot de schilderachtige uitzichten buiten.