Een oplossing voor warmte- en verblindingsproblemen 

Het Mazda hoofdkantoor in Melbourne heeft naast een aantal kantoorruimtes een grote showroom waar de paradepaardjes van de autofabrikant te bezichtigen zijn.

Mazda HQ

Locatie:

Australië

Binnenzonwering:

  • Standaard rolgordijn QS60

Textiel:

  • SilverScreen 205

Het gebouw

In 2016 opende Mazda Australië zijn indrukwekkende nieuwe hoofdkantoor in Melbourne. Mazda is sinds 2001 actief in Melbourne en sinds die tijd is er veel veranderd en is de verkoop in de loop der jaren ontzettend gestegen. Een verhuizing naar een nieuw en groter pand kon dus niet uitblijven en betekende danook een enorme upgrade.

De wens

De verhuizing kreeg destijds veel publiciteit en leek een groot succes. De prachtige facade van het pand had echter ook een keerzijde: fel zonlicht zorgde voor warmte- en verblindingsproblemen. De schuine ramen van 4 meter van vloer tot plafond genereerden gewoonweg te veel warmte en licht. 

De oplossing

Gemotoriseerde rolgordijnen met SilverScreen 205 van Kvadrat Verosol bedekken nu de grote ramen in de showroom van Mazda Australië in Melbourne. De rolgordijnen zijn elk 4,2 m lang en zijn aan de binnenzijde zwart van kleur. De naar buiten gerichte zijde van het textiel is voorzien van een ultradun laagje aluminium dat zorgdraagt voor zowel thermisch als visueel comfort. 

De SilverScreen 205 rolgordijnen bieden een warmte- en schitteringsreductie van 70 tot 75%, houden de temperatuur aangenaam en bieden een onbelemmerd uitzicht naar buiten toe. De rolgordijnen hebben de hitte- en verblindingsproblemen van Mazda Australië opgelost en het bedrijf geholpen zijn klassieke voertuigen in het best mogelijke licht te tonen.