Een LEED Gold-gecertificeerd gebouw in Duitsland

Een van de eerste LEED Gold-gecertificeerde gebouwen in Duitsland, ontworpen om 23% minder energie te verbruiken, vereiste hoogwaardige zonwering binnen en koos voor Kvadrat Verosol.

Opernturm

Textiel:

  • SilverScreen 202

Het gebouw

De Opernturm is een 170 meter hoge toren met 42 verdiepingen en een podiumgebouw (26 meter hoog) met 7 verdiepingen en uitzicht op de Alte Oper (Opera gebouw). De toegang bereik je via een lobby op 18 m hoogte. De geelbeige stenen bekleding van de gevels is ontworpen om te passen bij de bestaande gebouwen rond de Opern platz. Ontworpen om 23 procent minder energie te verbruiken dan voorgeschreven door de Duitse EnEV Energieregeling van 2007, was de Opernturm een van de eerste kantoorgebouwen in Europa die werd gecertificeerd volgens de Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) Gold-standaard (bron: Wikipedia).

Vereisten

Het kantoorgebouw vereist een comfortabel en gezond binnenklimaat voor de mensen die er werken. Dit betekent een uitstekende visuele en thermische kwaliteit volgens de richtlijnen voor werkstations en zonweringseisen. Het ontwerp van het gebouw maakte het onmogelijk om buitenoplossingen voor zonwering te gebruiken.

De oplossing

Om de vereiste normen te bereiken zijn er 2500 rolgordijnen (gemotoriseerd en handmatig) met Kvadrat Verosol SilverScreen geïnstalleerd.

Gekozen producten