Een duurzame oplossing voor het hoogste gebouw in Italië

De Unicredit-toren is een wolkenkrabber in Milaan, Italië. Met 231 meter is dit het hoogste gebouw in Italië. De indrukwekkende glazen gevel vereiste een duurzame oplossing voor het regelen van zonne-energie en de invloed hiervan op de temperatuur in het gebouw.

Unicredit Tower, Milan Business Centre

Textiel:

  • EnviroScreen 802

Het gebouw

Het gebouw is ontworpen door architect César Pelli en bereikte zijn volle hoogte op 15 oktober 2011 toen de torenspits werd bevestigd. Het gebouw is het hoofdkantoor van UniCredit en maakt deel uit van een grotere ontwikkeling van nieuwe woon- en kantoorgebouwen in de Milanese wijk Porta Nuova. De toren behaalde de achtste plaats in de Emporis 2012, die wolkenkrabbers beloont voor uitmuntendheid in hun esthetisch en functioneel ontwerp (bron Wikipedia).

De wens

De UniCredit Tower, ontworpen door Pelli Clarke Pelli Architects, maakt deel uit van de herontwikkeling van het gebied Porta Nuova-Garibaldi om het Milan Business Centre te creëren. Het complex heeft een LEED Gold-certificering. De torens worden gekenmerkt door de gebogen aard van de reflecterende beglazing dat met het licht speelt, waardoor een interessante dynamiek ontstaat tussen de torens en de omliggende gebouwen. De glazen gevel vormt echter een uitdaging met betrekking tot energie-efficiëntie.

De oplossing

Om de energie-efficiëntie te optimaliseren, hebben alle kantoren en vergaderruimten rolgordijnen voorzien van Kvadrat Verosol EnviroScreen. Deze gemetalliseerde doeken zijn sterk reflecterend en 100% recyclebaar, met Öko-Tex en Greenguard-certificering.

Gekozen producten