Een bijdrage aan 'Healing Architecture'

Het Aarhus Academisch Ziekenhuis in Skejby heeft een eigen 'Healing Architecture' waarbij ruimte en licht een grote rol spelen.

Aarhus Academisch Ziekenhuis

Locatie:

Denemarken

Binnenzonwering:

  • Kvadrat Shade Semi-open cassette

Textiel:

  • Athos

Het gebouw

In de Deense wijk Skejby staat het Aarhus Academisch Ziekenhuis. Het universiteitsziekenhuis van Aarhus heeft de structuur van een stad en is het grootste ziekenhuis van Denemarken. Het concept 'Healing Architecture' is door C.F. Møller Architects overal in het complex toegepast. Dit is te zien vanaf het ontwerp van de afdelingen met één bed en de landschappelijke ruimten tot aan de daglichttoetreding. 

De wens

"In het academisch ziekenhuis van Aarhus wordt het bewust kleuren van meubilair en inrichting ingezet als actief onderdeel van de Find Forward-strategie. Ze wilden in de verschillende ruimten en kamers van het ziekenhuis graag een textiel dat makkelijk te onderhouden en goed schoon te houden is. 

De oplossing

Het uiteindelijke textiel dat gekozen is, is het technische textiel Athos. Deze is ideaal voor de gezondheidszorg vanwege de uitstekende onderhouds- en desinfectie-eigenschappen. Het Athos textiel is toegepast in een Kvadrat rolgordijnsysteem. "De samenwerking met Kvadrat heeft geleid tot aangepaste stoffen die de vier kleuren van het kleurenschema bepalen." John Brøcker, hoofd ontwerp, C.F. Møller Architects.