Speel video

De voordelen van Kvadrat Verosol binnenzonwering

Gemetalliseerde stoffen van Kvadrat Verosol kunnen tot maar liefst 85% van de zonnestralen weerkaatsen en diffuse lichttransmissie voorkomen, terwijl het uitzicht intact blijft. Dit maakt onze binnenzonwering zeer doeltreffend om warmte- en verblindingsproblemen te voorkomen, terwijl je uitzicht behouden blijft.

Ons geheim? Gemetalliseerd textiel wordt voorzien van een nanolaag niet-transparant aluminium, waardoor de stof sterk reflecteert.

De voordelen van Kvadrat Verosol

Geen hinderlijke schittering

Geen hinderlijke schittering – een uitstekend zicht op je scherm

Duurzaam

Duurzaam – verminderde CO2-uitstoot

Koel tijdens het zomers

Koel tijdens hete zomers – het doek reflecteert warmte, waardoor het binnen koel blijft

Privacy en uitzicht

Privacy en uitzicht – prachtig uitzicht zonder in te leveren op privacy


Probeer het zelf! Ervaar het verschil in lichtinval en hinderlijke weerkaatsing

De voordelen van gemetalliseerde binnenzonwering op een rij

Zon- en warmtewerend in de zomer

Kvadrat Verosol binnenzonwering is dé oplossing voor woningen waar het in de zomer onaangenaam warm wordt. Zonlicht komt door de ramen naar binnen en de temperatuur loopt daardoor snel op. Vanwege de goede isolatie van het huis blijft de warmte vervolgens in huis hangen. Met gemetalliseerde binnenzonwering komt het niet zover. Het reflecterende doek weert de zonnestraling en de daarmee gepaarde warmteopbouw. Zo kun jij ook in de zomer genieten van een aangenaam koel huis.

Aluminiumlaag op het doek weerkaatst zonlicht
Warmte blijft buiten
In de zomer genieten van een aangenaam koel huis

Isolerend in de winter

Als het buiten koud is gaat er veel warmte verloren via de ramen, zelfs in moderne huizen met HR-glas. Het gemetalliseerde doek van Kvadrat Verosol geeft weinig warmte af. Vergelijk het met een thermoskan: het aluminiumlaagje in de fles zorgt ervoor dat de inhoud warm blijft. Zo werkt onze binnenzonwering ook. De aluminium laag die in de zomer het zonlicht en de warmte weerkaatst, houdt in de winter de warmte juist binnen. Al met al zorgt dit voor meer comfort in huis.

Een groot voordeel van de warmtewerende en isolerende werking van Kvadrat Verosol is dat je veel energie bespaart. Uit onderzoek blijkt dat de besparing op je energiekosten jaarlijks kan oplopen tot wel 25%. 

Bespaar tot 25% op energiekosten per jaar
De aluminiumlaag werkt isolerend
De warmte blijft in huis

Creëer privacy mét behoud van doorkijk

Het derde kenmerkende voordeel van Kvadrat Verosol is dat er overdag geen inkijk is, terwijl je toch naar buiten kunt blijven kijken. Dit komt door het reflecterende aluminiumlaagje: dit blokkeert het zicht van buiten naar binnen. Het mooie is dat je van binnen nog wel gewoon naar buiten kunt kijken. De gemetalliseerde garens blokkeren diffuus licht, waardoor je zelfs bij een openheidsfactor van 2% nog goed naar buiten kunt blijven kijken.

Speel video