Onze geschiedenis

Het is 1963 als Cornelis Verolme, de beroemde Nederlandse scheepsbouwer, de haven van New York binnenvaart. Verwondert hij zich over de indrukwekkende skyline en vraagt zich af hoe moeilijk het moest zijn om het binnenklimaat van de immens hoge glazen wolkenkrabbers beheersbaar te houden.

Cornelis blijft gefascineerd door dit vraagstuk en experimenteert onvermoeibaar met vele ideeën en concepten. In 1965 bedenkt hij de oplossing: wanneer er een ultradun aluminiumlaagje op textiel wordt aangebracht, zorgt dit voor de perfecte weerkaatsing van zonlicht. Hij ontwikkelt een - ook nu nog - uniek procedé om een microscopisch dun laagje aluminium op textiel aan te brengen. Hiermee is de basis voor het bedrijf Verosol gelegd.

In de loop der jaren hebben wij de techniek van het metalliseren steeds verder verbeterd en zijn wij nog altijd toonaangevend in de ontwikkeling van gemetalliseerd textiel met ongeëvenaarde prestaties en uitstekende kwaliteit. Hierdoor kunnen wij je het hele jaar door het meest comfortabele binnenklimaat bieden.

Innovatieve stoffen

De visie van Cornelis: raambekleding gemaakt van gemetalliseerd textiel kan warmte en licht effectief reguleren. Hierdoor kan er op energiekosten bespaard worden en creëer je een comfortabel binnenklimaat, in de zomer én in de winter.

Zijn legendarische woorden:

"Het voelt alsof je in de schaduw van een boom zit"

Cornelis Verolme - 1965
Speel video

Verosol en Kvadrat

Verosol is sinds 2019 onderdeel van Kvadrat, een wereldwijd toonaangevende fabrikant van hoogwaardig designtextiel. Kvadrat heeft wereldwijd bijna 1.000 medewerkers. De overname versterkt de positie van Verosol in de markt van technische zonwerende textielen en zal de toegevoegde waarde en bekendheid van high performance gemetalliseerde binnenzonwering vergroot worden.

Speel video
 

Kvadrat werd in 1968 in Denemarken opgericht en heeft diepe wortels in de wereldberoemde designtraditie van Scandinavië. Kvadrat is een leider op het gebied van designinnovatie en produceert hoogwaardig designtextiel, tapijten, raambekleding en akoestische oplossingen voor zowel commerciële als residentiële interieurs over de hele wereld.

De producten van Kvadrat weerspiegelen toewijding aan kleur, kwaliteit, eenvoud en innovatie. Kvadrat stimuleert voortdurend de esthetische, technologische en functionele eigenschappen van textiel. Daarbij werken ze samen met toonaangevende ontwerpers, architecten en kunstenaars, waaronder: Patricia Urquiola, Ronan en Erwan Bouroullec, Margrethe Odgaard, Alfredo Häberli, Doshi Levien, Giulio Ridolfo, Peter Saville, Pipilotti Rist, Thomas Demand en Olafur Eliasson.

Recente updates

Nieuwsgierig geworden naar Kvadrat Verosol? Ga naar onze nieuws pagina om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen rondom ons bedrijf. 

Lees onze nieuwsberichten